229 DAGAR

Hej alla bloggläsare! 

229 dagar sen satte jag mig på spårvagn 8 från Frölunda Torg på väg till GR för första gången. Första gången jag skulle få träffa de övriga traineerna. Det kändes precis som första dagen på gymnasiet. Det pirrades i magen, det kändes både spännande och nervöst. Den 7 september 2018 var första dagen jag kunde kalla mig själv en av Framtidens Samhällsbyggare. 229 dagar senare har jag hunnit vara på två breddningsplatser; Fastighetskontoret och White Arkitekter, vart på studieresa i Hamburg med traineegruppen och fått lära känna otroligt fina människor som jag aldrig skulle ha haft chansen att träffa om det inte vore för traineeprogrammet. 

Jag som skriver detta heter Rita Kanaan och jag är anställd på Lokalförvaltningen Göteborgs Stad som biträdande projektledare. Lokalförvaltningen bygger, anpassar och förvaltar skolor, förskolor, kontor och äldreboenden för Göteborgs Stads verksamheter. Jag jobbar på Hyresprojektenheten vilket innebär att vi hjälper staden med inhyrning av lokaler både genom privata fastighetsägare och kommunens egna bolag. Just nu är jag projektledare i ett projekt där vi ska anpassa en mötesplats i ett särskilt utsatt område vilket jag tycker är otroligt givande. En av mina stora ambitioner är social hållbarhet och det är en stor anledning till varför jag valde att söka till programmet Framtidens Samhällsbyggare, för att kunna vara med om något stort och kunna påverka samhällsbyggnadsbranschen. 

Som sagt det var 229 dagar sen jag klev in i GR för att påbörja min resa som en av Framtidens Samhällsbyggare och på bara 229 dagar har jag växt oerhört mycket som person. Jag har en lång väg kvar men traineeprogrammet har gett mig en plattform att faktiskt öva och utsätta mig själv för obekväma situationer, tex att vara ny på jobbet. För 229 dagar sen kände jag oro för att träffa nya människor och att vara ny på jobbet men nu kan jag gå in i en konferenslokal och faktiskt ta första steget och inleda en konversation, vilket jag har traineeprogrammet att tacka för. 

Nu är det bara 183 dagar kvar tills vi står på scen för att presentera vårt casearbete och det är både spännande och nervöst, precis som känslan jag hade första dagen av traineeprogrammet men jag ser framemot att stå på scen tillsammans med alla andra traineer för att presentera våra fantastiska idéer. :) Vi ses den 24 oktober 2019! 

Allt gott! 

Rita Kanaan
FS5

Nu är det höstlov!

Nu är det höstlov!

Hej!

Det känns som om tiden flugit förbi i full fart. Nu har det redan gått två månader av traineeprogrammet och min anställning. Jag har fått ta in väldigt mycket information, arbetssätt och lära känna väldigt många goa människor som också kommer vara med mig på den här resan.

Mitt namn är Fatima Haioty och jag arbetar som projektingenjör på Trafikkontoret på avdelning Stora Projekt. Nu har jag jobbat i två månader och känner mig väldigt väl omhändertagen av min avdelning men också av alla fina kollegor som finns runtomkring mig. Jag jobbar med  ett spännande infrastrukturprojekt "Brunnsbo-Linné".I detta projektet arbetar vi med att ta fram ett nytt koncept för ett mer hållbart resande i Göteborg och att på långsiktigt förbättra framkomligheten i staden. Mitt huvudsakliga uppgift i projektet är att biträda projektledningen med saklig information och förslag på åtgärder, så mina arbetsuppgifter skiljer sig mycket och styrs av vilka behov det finns i projektet. Men jag har inte hunnit komma in riktigt i den rollen än för att många av mina dagar har gått åt att lära känna systemet, projektet och andra projekt som trafikkontoret arbetar med. Jag trivs väldigt bra på jobbet och jag känner att jag får en chans att utvecklas under arbetstid, då jag får gå på inspirerande seminarier och får vara med i trafiknämnden.

Utöver arbetet på Trafikkontoret så arbetar jag också med traineegruppen. Just nu arbetar vi mycket med att ta fram strukturer i gruppen så som mötesstrukturer och hur vi ska lägga upp vårt casearbete. Det är skojigt att se hur vi som grupp har utvecklats på så kort tid när vi jämför vårt första och tredje möte. Vårt case är ännu rörigare men det känns klarare eftersom vi kommer framåt. Vi har haft utbildningsdagar och vi har fått träffa våra beställare och vi har börjat spåna hur vi ska arbeta fram frågor som vi ska bearbeta under de kommande 12 månaderna. Förra veckan var vi på Idéseminariet för FS5 och det var väldigt roligt att se deras resultat men också showen. De hade en super show!  Tanken och känslorna slog oss att det är vi som kommer stå på scen om exakt ett år och presentera vårt arbete. Det roliga är att vi fortfarande inte vet vad vi vill fördjupa oss i och arbeta med men det löser sig. Allt kommer falla på plats med tiden.

Vi är väldigt taggade inför breddningen och studieresan! :) 

Allt gott,

Fatima Haioty
FS6