229 DAGAR

Hej alla bloggläsare! 

229 dagar sen satte jag mig på spårvagn 8 från Frölunda Torg på väg till GR för första gången. Första gången jag skulle få träffa de övriga traineerna. Det kändes precis som första dagen på gymnasiet. Det pirrades i magen, det kändes både spännande och nervöst. Den 7 september 2018 var första dagen jag kunde kalla mig själv en av Framtidens Samhällsbyggare. 229 dagar senare har jag hunnit vara på två breddningsplatser; Fastighetskontoret och White Arkitekter, vart på studieresa i Hamburg med traineegruppen och fått lära känna otroligt fina människor som jag aldrig skulle ha haft chansen att träffa om det inte vore för traineeprogrammet. 

Jag som skriver detta heter Rita Kanaan och jag är anställd på Lokalförvaltningen Göteborgs Stad som biträdande projektledare. Lokalförvaltningen bygger, anpassar och förvaltar skolor, förskolor, kontor och äldreboenden för Göteborgs Stads verksamheter. Jag jobbar på Hyresprojektenheten vilket innebär att vi hjälper staden med inhyrning av lokaler både genom privata fastighetsägare och kommunens egna bolag. Just nu är jag projektledare i ett projekt där vi ska anpassa en mötesplats i ett särskilt utsatt område vilket jag tycker är otroligt givande. En av mina stora ambitioner är social hållbarhet och det är en stor anledning till varför jag valde att söka till programmet Framtidens Samhällsbyggare, för att kunna vara med om något stort och kunna påverka samhällsbyggnadsbranschen. 

Som sagt det var 229 dagar sen jag klev in i GR för att påbörja min resa som en av Framtidens Samhällsbyggare och på bara 229 dagar har jag växt oerhört mycket som person. Jag har en lång väg kvar men traineeprogrammet har gett mig en plattform att faktiskt öva och utsätta mig själv för obekväma situationer, tex att vara ny på jobbet. För 229 dagar sen kände jag oro för att träffa nya människor och att vara ny på jobbet men nu kan jag gå in i en konferenslokal och faktiskt ta första steget och inleda en konversation, vilket jag har traineeprogrammet att tacka för. 

Nu är det bara 183 dagar kvar tills vi står på scen för att presentera vårt casearbete och det är både spännande och nervöst, precis som känslan jag hade första dagen av traineeprogrammet men jag ser framemot att stå på scen tillsammans med alla andra traineer för att presentera våra fantastiska idéer. :) Vi ses den 24 oktober 2019! 

Allt gott! 

Rita Kanaan
FS5

Känslor inför idéseminariet

Känslor inför idéseminariet

Det är en speciell känsla jag känner i kroppen när jag tänker på den 24 oktober. Först och främst är det nervositet och rädsla för att presentera det arbete vi har jobbar med i 14 månader. Tankar som ”tänk om våra beställare inte blir nöjda?” dyker upp i huvudet och pressen på att leverera både bra innehåll och ett inspirerande framträdande finns med en hela tiden. Men jag känner också stolthet över oss som grupp. Vi är en grupp med 13 olika personligheter som har lyckats samarbeta under snart 10 månader och tagit oss igenom 33 st helgruppsmöten, 21 st utbildningsdagar, en studieresa, flera CMB luncher och framför allt hundratals timmar av casearbete. Det kan låta utmanande och tro mig, det har det varit. Till sist så känner jag också en känsla av lättnad när jag tänker på den 24 oktober. En lättnad över att vara klar med programmet, caset och veta att jag är redo att lägga 100% på mitt jobb. Efter ett år som trainee kommer jag ha med mig många lärdomar, mycket erfarenhet och flera kontakter som gör att jag känner mig redo att ta klivet ut i ”det riktiga” arbetslivet.  

10 av 14 månader av programmet har nu passerat och det är snart dags för den tredje och sista breddningsperioden. Men först väntar en välförtjänt semester där i alla fall jag ska se till att släppa allt som har med jobb och casearbete att göra. När jag kommer tillbaka till jobbet i augusti så väntar två månader ute i produktion för mig. Jag lämnar min roll som biträdande projektledare på Fastighetskontoret och går ut som arbetsledare på Wästbygg. Det ser jag mycket fram emot då jag vet att jag på denna breddning kommer lära mig saker som jag kommer ha stor nytta av i min roll på Fastighetskontoret. 

Nu ska jag bocka av nummer ”4” på min nedräkning av dagar till semestern och sedan ta mig ut i det fina vädret.

Önskar er en trevlig sommar!

(På bilden ser ni utsikten från ett av mina projekt på Fastighetskontoret. En omtäckning av ett yttertak på en stor kontorsbyggnad i Billdal)

Ebba Edlund
Göteborgs stad Fastighetskontoret
FS5