Ny vecka, ny arbetsplats och nya ansikten!

Äntligen har det blivit dags för mig att få bidra till bloggen! Jag som skriver heter Jonna Smiding och är anställd på Peab Anläggning där jag jobbar som anläggningsingenjör. Förutom att breddas på andra företag så har jag roterat mellan olika roller inom hemmaföretaget. Den första perioden jobbade jag främst med betongarbeten på projekt Platinan i centrala Göteborg. Där jobbade jag som arbetsledare vilket är en varierande roll där fokus ligger på att, tillsammans med hela arbetsteamet, se till så att vi får framdrift i produktionen. I fredags gjorde jag min sista dag på kontoret där jag jobbat på kalkyl där jag varit med och räknat på projekt. Min första breddning utanför företaget spenderade jag på Mölndals Stad där jag fick en inblick i hur det är att jobba i en mindre kommun. Skillnaden på att få berättat om hur kommunen verkar och fungerar med att faktiskt ha varit en del av den, ger ett annat perspektiv på varför det kan tyckas gå långsamt utifrån och hur den demokratiska processen fungerar för att bygga våra samhällen. Jag tror att lärdomarna därifrån kommer växa med tiden när jag sett dem i en annan kontext. Förutom en ökad förståelse för kommunens uppbyggnad och arbetsprocess så tar jag med mig perspektivet av att vara beställare och förvaltare, vilka utmaningar de står inför dagligen och vad de förväntar sig av oss som entreprenörer. 

Men idag var det alltså dags igen, att bli ny på jobbet. Att lämna den tryggheten jag skapat på min arbetsplats för en ny roll på en ny arbetsplats med nya människor, nya kontaktytor, nya arbetsuppgifter och nya datorsystem. A whole lot of new helt enkelt. Som bekant är vi människor i regel obekväma med för mycket förändring i för snabb takt, och en del av mig känner en viss klump i magen inför att återigen byta arbetsplats men samtidigt är jag exalterad över det som komma skall. De första dagarna handlar ofta om triviala saker som vars kaffemaskinen ligger, vilka tider som gäller för rast eller bara behöva fixa inlogg på sin dator. Men utöver dessa behövs tid för att förstå både det officiella och det inofficiella arbetssättet, vars gränsdragningarna går mellan olika roller, enheter och företag. Med tanke på hur projektstyrd vår branch är så tror jag att traineeprogrammet ger en fördel med just detta, att vi blir vana med att verka i nya sammanhang med nya människor och ta olika roller, för att i slutändan kunna få ett större helhetsgrepp om projekten. Ett bättre helhetsperspektiv leder till att kompetensen nyttjas på bästa sätt vilket jag tror är viktigt för att skapa samverkan.

Som nämnt, har idag varit första dagen för mig på min andra breddningsperiod och här har jag blivit varmt välkomnad av mina nya kollegor. Under våren kommer jag att jobba på trafikkontoret i Göteborg under enheten Stora Projekt där förhoppningen är att få en inblick i projekt i olika skeden. Inför breddningen bollade jag idéer med mina traineekollegor på trafikkontoret för att få en överblick av hur jag på bästa sätt skulle kunna förmedla mina förväntningar till företaget och det känns som att de har förberett sig väl inför min ankomst. Jag är peppad inför denna förändring, att få en förståelse för ytterligare en organisation, att få träffa människor med annan kompetens och att få ta del av ett annat perspektiv för en ökad förståelse för hur vi bygger våra samhällen.

Med risk för att bli för långrandig så tackar jag därmed för mig. På återseende!

Jonna Smiding
Anläggningsingenjör, Peab Anläggning
FS5

Känslor inför idéseminariet

Känslor inför idéseminariet

Det är en speciell känsla jag känner i kroppen när jag tänker på den 24 oktober. Först och främst är det nervositet och rädsla för att presentera det arbete vi har jobbar med i 14 månader. Tankar som ”tänk om våra beställare inte blir nöjda?” dyker upp i huvudet och pressen på att leverera både bra innehåll och ett inspirerande framträdande finns med en hela tiden. Men jag känner också stolthet över oss som grupp. Vi är en grupp med 13 olika personligheter som har lyckats samarbeta under snart 10 månader och tagit oss igenom 33 st helgruppsmöten, 21 st utbildningsdagar, en studieresa, flera CMB luncher och framför allt hundratals timmar av casearbete. Det kan låta utmanande och tro mig, det har det varit. Till sist så känner jag också en känsla av lättnad när jag tänker på den 24 oktober. En lättnad över att vara klar med programmet, caset och veta att jag är redo att lägga 100% på mitt jobb. Efter ett år som trainee kommer jag ha med mig många lärdomar, mycket erfarenhet och flera kontakter som gör att jag känner mig redo att ta klivet ut i ”det riktiga” arbetslivet.  

10 av 14 månader av programmet har nu passerat och det är snart dags för den tredje och sista breddningsperioden. Men först väntar en välförtjänt semester där i alla fall jag ska se till att släppa allt som har med jobb och casearbete att göra. När jag kommer tillbaka till jobbet i augusti så väntar två månader ute i produktion för mig. Jag lämnar min roll som biträdande projektledare på Fastighetskontoret och går ut som arbetsledare på Wästbygg. Det ser jag mycket fram emot då jag vet att jag på denna breddning kommer lära mig saker som jag kommer ha stor nytta av i min roll på Fastighetskontoret. 

Nu ska jag bocka av nummer ”4” på min nedräkning av dagar till semestern och sedan ta mig ut i det fina vädret.

Önskar er en trevlig sommar!

(På bilden ser ni utsikten från ett av mina projekt på Fastighetskontoret. En omtäckning av ett yttertak på en stor kontorsbyggnad i Billdal)

Ebba Edlund
Göteborgs stad Fastighetskontoret
FS5