Första breddningen och Hamburg!

Hej! Jag som skriver den här gången heter Ellen och arbetar på Egnahemsbolaget. I juni tog jag examen från Chalmers och är nu civilingenjör inom Väg- och Vattenteknik. 

Just nu är vi två veckor in i första breddningen och det känns väldigt spännande och roligt! Jag som vanligtvis arbetar med husbyggnad har fått en riktig breddning eftersom jag är på Trafikkontoret i min första period och det är intressant att få se en helt annan del av samhällsbyggandet än vad jag är van vid. En sak som jag har lärt mig i programmet är att det är lika viktigt att lära sig vilka roller som finns på arbetsplatsen som det är att lära sig sina arbetsuppgifter. Därför försöker jag ta tillfället i akt och fråga runt så mycket som möjligt på min breddning. När man är ny på jobbet kan det vara svårt att känna sig produktiv och det är viktigt att förhålla sig till det. För att göra det försöker jag förhålla mig till två saker - att vara aktiv och att vara flexibel. För mig innebär detta att jag både kan vara deltagande och observerande, så länge jag tar ett medvetet val. Det innebär också att kunna vara anpassningsbar och hänga med på allt som låter intressant, även om det blir omständigt. Det är ett tankesätt som fungerar bra för mig och som jag kommer ta med mig till mina andra breddningar! 

I övrigt är vi fortfarande inne i fasen där vi lär oss om varandras olikheter och hur vi kan ge varandra feedback. Vi har genomfört ett personlighetstest och haft individuella samtal med processledarna, vilket var väldigt utvecklande. Jag märker att vi som grupp utvecklas mer och mer och det känns roligt att tänka på hur vi är med varandra nu jämfört med i september. Något som betyder mycket för mig är viljan från hela gruppen att umgås utanför jobbet. Det är inte sällan vi tar en AW, eller hittar på en annan aktivitet efter casedagarna och nu i veckan ska vi på julfika hemma hos en av traineerna. 

I caset känns det som att det både är full fart och som att det går långsamt. De dagar vi ses är intensiva men eftersom vi är i en långvarig process är det ibland svårt att lägga märke till våra framsteg. Vi håller just nu på med att få ut en riktning med caset och när det är gjort kommer vi kunna grotta oss ner i Skeppsbron på riktigt! En sista sak jag vill säga är - HAMBURG! Vår studieresa med FS6 kommer vara Hamburg och jag är så taggad på att åka dit! Jag tror det kommer göra mycket för vårt case att se en annan stad och kunna göra jämförelser. 

Allt detta hjälper till att hålla mig peppad i vintermörkret och snart är det jul! 

Hoppas ni följer oss på vår instagram Framtidenssamhallsbyggare där vi ger lite mer insikt i vår vardag.

 

Ellen Brandt
Egnahemsbolaget
FS6

Ledning och resultat

Ledning och resultat

Det är fredag, första veckan tillbaka efter semestern.

Det har varit en intensiv vecka där stort fokus legat på hemmaplan med uppföljning och återkoppling av arbetena som varit igång under semestern i projektet men också förberedelser för de arbeten och avslut som sker under de närmsta veckorna. Samtidigt så går traineegänget in i en fas av återigen förändrad tillvaro med breddning och ett samtidigt högt produktionstempo i caset.

 

Vi backar bandet och tar oss tillbaka till breddningsperiod två, en period som jag skulle spendera hos trafikkontoret. Dessvärre blev det inget med detta och jag gjorde istället min breddning internt i mitt projekt på Peab. Jag fick där både gå med entreprenadingenjörerna på blocket samt hänga med gänget som arbetar med kontraktsadministration och förändringshantering. Det var roligt att få göra saker som jag kände mig mer bekant med även om jag till viss del kunde sakna tempot och de framsteg som syns ute i produktion. Det är otroligt häftigt att stanna upp, reflektera och se hur alla olika roller i projektet samverkar och hur vi arbetar med olika saker men ändå gemensamt når resultat. Extra intressant tycker jag att det är utifrån ett ledningsperspektiv, då det gäller att göra rätt strategiskt för att maskineriet ska ånga på. Här drar jag också paralleller till hur vi i traineegänget organiserar oss och hur vi förändrar vår organisation för att skapa våra egna bästa förutsättningar för att nå resultat. Just en sådan förändring kom en dryg månad innan semestern, där vi började arbeta med en ledningsgrupp som leder och driver processen framåt, det finns olika funktioner för att stödja ledningsgruppen och vi har sedan hela gänget som besitter olika spetskompetenser. Organisationen i sig är inget revolutionerande, men det är väldigt intressant att reflektera kring vikten av ledning, både visionärt och interpersonellt, för att få en grupp att producera. Det ska bli särskilt intressant att få fortsätta reflektera och praktiskt få vara en del av detta, nu när semestern är över och vi snart skall leverera vårt resultat.

 

Det är en spännande tid som ligger framför oss och mig själv. Jag har haft mycket att göra i projektet Olskroken där vi närmar oss besiktningar. Traineegänget skall under tre intensiva dagar arbeta med förankringen av organisationen och aktiviteterna fram till slutseminariet. Samtidigt som detta har vi fortfarande en pandemi att förhålla oss till, vilket är oerhört utmanande men samtidigt stärkande. Så länge vi har ett klimat med hög tolerans, tillit och roligt med varandra, är ingenting omöjligt. Det är nyckeln till att vårt team når våra resultat.

 

Snart väntar ytterligare en breddningsperiod, där jag ska till Partille Kommun. Jag ser väldigt mycket fram emot att få komma till Partille och få många nya insikter och lärdomar.

 

 

M. Lilja

Peab Anläggning

 

 

*bilden är från gjutningen av vår första överbyggnad på Olskroksbron

Mattis Lilja
FS6