Vi växlar upp!

Hej på er,

Nu är det återigen min tur att skriva några rader och med det konstaterandet så blir det också väldigt tydligt att vi närmar oss vår slutdestination, vårt idéseminarium. Tiden går och snart börjar den nog även att springa. Känslan är att vi nu växlar upp tempot i casearbetet, något som jag och flera med mig längtat efter!

Solen skiner utanför fönstret och jag jobbar hemifrån precis som de flesta andra som har möjlighet också gör. Som nämndes i tidigare inlägg så befinner vi oss just nu i vår andra breddningsperiod som till största del utspelar sig i den digitala världen. Jag spenderar min tid på Akademiska Hus och hoppas bära med mig kloka tankar och idéer samt skapa förståelse för hur de arbetar och vart drivkraften ligger.

När det gäller casearbetet så går det framåt och vi har satt en tydligare plan. Som nämnt tidigare så har vi ju arbetat i mindre grupper med olika spår och det kommer vi att fortsätta med fram till och med sommaren är tanken. Framåt kommer vi att lägga större vikt vid att samla ihop oss och skapa en helhet, hitta kopplingar och sy ihop de olika delarna till något väldigt bra. På senaste har vi lyft det faktum att det är viktigt att synliggöra våra förväntningar, både på varandra och kopplat till vår gemensamma leverans. I slutet av dagen är vi trots allt tio traineer med olika drivkrafter samt ambitioner (precis så som verkligheten ser ut på en arbetsplats) och därmed krävs att vi skapar samsyn kring vart vi ska, vår vision, vår slutdestination, vår resa – vad är det vi faktiskt vill lyfta när vi får chansen att säga vårt? 

Vill inte vara en person som kommenterar vädret men kan inte låta bli, ut och njut! Berika och boosta! Nästa vecka är det utvecklingsdagar och då är tanken att träffas coronasäkert ute i Trädgårdsföreningen, något jag verkligen ser fram emot! 

Vill passa på att önska alla en fin valborg, ta hand om varandra!

Klara Simonsson
Castellum
FS7

Sista breddningsperioden

Sista breddningsperioden

Hej,  

Nu är det återigen min tur att skriva några rader. Denna vecka har jag och mina traineekollegor påbörjat vår tredje breddning, vilket kommer bli den sista breddningsperioden på traineeprogrammet. I slutet av denna vecka kommer vi traineer ha vårt första möte efter ett välbehövligt semesteruppehåll. I samband med detta har vi en nätverksträff inbokad tillsammans med alla FS-kollegor från tidigare år.  

Det är en intensiv period som väntar oss. Vi har både en rapport och en presentation som ska levereras och vår stora utmaning är att nu knyta ihop säcken. 14 månader går fort och nu när vi har laddat om batterierna efter semestern är det bara att köra hela vägen in i mål!  

Diana Karem Shwan
FS7